Monday, February 8, 2016

Chia Pudín Es La Bomba

Vanilla Bomb Chia Pudding


Ingredients for a serving of 2/ Ingredientes para 2 personas:

• 1 ¾ cups (400ml) nut milk/ leche vegetal
• 4 tbsp. (4 cucharadas soperas) chia seeds/semillas de chía
• ⅛ tsp. (5 gotas) pure vanilla extract/ extracto de vainilla pura
• 2 tbsp. (2 cucharadas soperas) pure maple syrup/sirope puro de arce 
• 1 banana (or other fruit), chopped/ 1 plátano (u otra fruta) troceada

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Directions - You can do one of two things to mix the ingredients:
1)  Place all ingredients, except banana in a 500ml mason jar. Screw on a lid and shake vigorously. 2) 2)  Add all ingredients to your blender and blend on lowest speed 15-30 seconds.
Pour into small pudding glass jars.
Allow pudding to set up in fridge for at least 1 hour. It's better the longer it sets. Then, top with chopped banana or other delicious fruit (optional). Enjoy!
It's so simple, yet very tasty and healthy.

Instrucciones - Se puede hacer una de dos cosas para mezclar los ingredientes:
1) Colocar todos los ingredientes, excepto el plátano en un frasco de vidrio de 500 ml. Cierra la tapa y agita vigorosamente.  

2) Añade todos los ingredientes en la licuadora y licue a velocidad más baja 15-30 segundos.
Vierte en tarros de cristal.
Permitir que el pudín se cuaje en la nevera durante al menos 1 hora. Sabe mejor con más tiempo para quedarse frío y firme el pudín. Después, pon encima trozos de plátano picado u otra fruta deliciosa (opcional). ¡Disfruta!
Es tan sencillo, pero muy sabroso y saludable.


Salvia hispanica, native to Central America, is also known as Chia, is is the richest whole food source of pure Omega3 and has been used for over 3000 years. Besides that, it contains proteins, minerals, vitamins and natural antioxidants that make lipid oxidation impossible. For that reason it doesn't smell like fish. It doesn't have cholesterol. Due to its high fiber content (more than 35%) Chia seed has the remarkable ability to absorb ten times its weight in water, making it an excellent source of hydration. Chia’s fiber forms a gel that slows the absorption of sugar into the bloodstream, binds it to toxins in the digestive system, and helps eliminate waste. It can be stored for years without any special packaging or special storage conditions, making it the perfect survival food. This member of the mint family is gluten-free and so it's an extraordinary food supplement for celiacs. A member of the mint family, it has been used traditionally for over 3000 years.

Salvia hispánica, nativa de América Central, también conocido como Chía, es la fuente vegetal más rica del mundo en Omega3 que se ha utilizado por más de 3000 años. Contiene además, proteínas, minerales vitaminas y antioxidantes naturales que hacen imposible la oxidación de sus lípidos alimenticios. Por lo tanto no tiene olor a pescado. No tiene colesterol. Debido a su alto contenido en fibra (más del 35%) la semilla de Chía tiene la notable capacidad para absorber diez veces su peso en agua, por lo que es una excelente fuente de hidratación. La fibra de Chia forma un gel que retrasa la absorción de azúcar en el torrente sanguíneo, se une a las toxinas en el sistema digestivo, y ayuda a eliminar los residuos. Puede almacenarse durante años sin necesidad de empaquetado especial y de condiciones especiales de almacenamiento, haciéndolo el alimento de supervivencia perfecto. Este miembro de la familia de la menta está libre de gluten por lo que es un alimento extraordinario para los celiacos. 

Credit to information on my Chia bottle, Grupo Nutracéutica ChiaSa S.L. and Collective Evolution

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